Psychologenpraktijk Bleijenberg-Derks

Delen
Therapeut(en)
Psych. Praktijk Bleijenberg-Derks te Dieren
Telefoon algemeen
0313-416100
Vestiging(en)
Psych. Praktijk Bleijenberg-Derks Dieren
Spankerenseweg 37
6951 CE Dieren
0313-416100
Psych. Praktijk Bleijenberg-Derks Eerbeek
Loenenseweg 88A
6961CT Eerbeek
0313-416100
Psych. Praktijk Bleijenberg-Derks Zutphen
Coehoornsingel 3
7201AA Zutphen
0575-515004
Contractgemeente(n)
Arnhem
Doesburg
Duiven
Lingewaard
Rheden
Rijnwaarden
Rozendaal
Westervoort
Zevenaar
Beschikbaarheid
0-2 weken
3-4 weken
Psychologenpraktijk Bleijenberg-Derks bestaat al ruim 25 jaar en heeft vestigingen in Dieren, Eerbeek en Zutphen. Wij bieden Basis en Specialistische GGZ met diagnostiek en behandeling aan bij zowel kinderen en jeugdigen als volwassenen. Onderstaande informatie heeft betrekking op ons aanbod voor kinderen en jeugdigen tot 18 jaar. Binnen ons Jeugdteam zijn 5 K&J psychologen werkzaam: Saskia KleinBaltink, Debby Schoot, Wouter Bleijenberg, Inge Wezendonk en Rosanne Bleijenberg.

Diagnostiek

Tijdens de intakefase wordt meestal een diagnostisch onderzoek verricht. Dit onderzoek kan bestaan uit klachtinventarisatie, onderzoek naar het sociaal-emotioneel functioneren/de persoonlijkheid, intelligentieonderzoek en/of neuropsychologisch onderzoek. Onze uitgebreide testotheek bevat vragenlijsten (voor zowel het kind als de ouders, maar ook school), intelligentietesten en neuropsychologische testen waarmee onder andere de aandacht/concentratie, planning en cognitieve flexibiliteit onderzocht kunnen worden.
Ook is het mogelijk om zowel op school als thuis te observeren.
Wij bieden ook de mogelijkheid tot het verrichten van diagnostiek in het kader van het vaststellen van ontwikkelingsstoornissen als ADHD en een Autistische Spectrum Stoornis.

Behandeling

Wij bieden hulp bij lichte tot matig-ernstige problemen als somberheid/depressie, angst, sociale problemen, hechtingsproblemen, trauma/PTSS, gestagneerde rouw, problemen rond de scheiding, gedragsproblemen, (vermoedens van) een ontwikkelingsstoornis als ADHD of een stoornis in het autistische spectrum en opvoedingsproblemen.

De behandeling kan bestaan uit individuele therapie voor het kind en/of ouder-begeleiding/mediatietherapie. Individuele behandeling van kinderen en jeugdigen wordt geboden vanaf ongeveer zes jaar. Ouders worden altijd betrokken bij deze behandeling. Jongere kinderen zullen vaak behandeld worden middels ouderbegeleiding. Vanaf 16 jaar kan er soms ook internettherapie (eHealth) in combinatie met gesprekken worden aangeboden.

Wij hebben een breed aanbod aan behandelvormen waaronder Cognitieve Gedragstherapie, EMDR, Sandplaytherapie, spel en ouderbegeleiding/mediatietherapie.

Samenwerking

Wij werken samen met huisartsen, scholen en andere jeugdzorg-instellingen en Erika Heinen (Theraplay).
Beroepsgroep(en)
GZ-psycholoog, orthopedagoog-generalist
Klinisch psycholoog, psychotherapeut, psychiater
Psycholoog, orthopedagoog, pedagoog
Registratie(s)
Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)
Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP)
Specialisme(n)
ADHD
Angst of dwangproblemen
Emotie-regulatie
Stemmingsproblemen
Trauma
Leeftijdsgroep(en)
12-18 jaar
4-12 jaar
Taal/Talen
Nederlands
Duits
Engels
Kinder- en Jeugdpraktijken Regio Arnhem