JIJ & IK

Delen
Therapeut(en)
Nicky de Waal - GZ-psycholoog
Telefoon algemeen
06-20303022
Website
Vestiging(en)
Boshovenstraat 18
6845 KM Arnhem
06-20303022
Contractgemeente(n)
Arnhem
Lingewaard
Overbetuwe
Beschikbaarheid
0-2 weken
3-4 weken
JIJ & IK is een vrijgevestigde psychologenpraktijk voor kindertherapie en training in Arnhem.

Behandeling

JIJ & IK biedt individuele behandeling aan kinderen en jongeren tussen 8 en 20 jaar, waarbij gebruikt gemaakt wordt van cognitieve gedragstherapie, oplossingsgericht- en competentiegericht werken, mindfulness en matriXmethode. Er wordt gewerkt op verschillende manieren en met verschillende middelen. Dat kan zijn praten, spelen, tekenen, knutselen en praktische oefeningen. De redenen waarvoor kinderen en jongeren komen voor behandeling is heel divers. Dat kan bijvoorbeeld zijn vaak bang, boos of verdrietig zijn, concentratieproblemen, niet goed kunnen slapen, gepest worden, moeilijk kunnen luisteren, somber of depressief zijn, weinig zelfvertrouwen hebben, lichamelijke klachten als buik- en hoofdpijn waar geen lichamelijke oorzaak voor te vinden is of iets ergs meegemaakt hebben zoals dood, ongeluk, ziekte of scheiding.

Naast individuele behandeling wordt ook ouderbegeleiding geboden. Deze oudergesprekken zijn bedoeld om ouders (weer) vertrouwen te geven in hun ouderschap en zichzelf, en om zich (weer) zeker te voelen in het omgaan met hun kind. Daarbij wordt goed gekeken naar wat al goed gaat en lukt, en waar de eigen kwaliteiten liggen als ouders. Het gaat vaak om kleine aanpassingen of alleen al het inzicht in wat er speelt, dat leidt tot grote stappen in hun eigen ontwikkeling als ouder en/of in de ontwikkeling en groei van hun kind.

Deskundigheidsbevordering

JIJ & IK vindt het belangrijk dat kennis wordt overgedragen aan iedereen die met kinderen en jongeren te maken heeft, of dit nu vanuit werk of privé is. We kunnen van en met elkaar leren, en daarom kan je bij de praktijk ook terecht voor thema-bijeenkomsten, workshops, supervisie en werkbegeleiding.

Praktijkhouder en registraties

Nicky de Waal - GZ-psycholoog, cognitief-gedragstherapeut, psycholoog-NIP
Beroepsgroep(en)
GZ-psycholoog, orthopedagoog-generalist
Registratie(s)
Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)
Specialisme(n)
Angst of dwangproblemen
Emotie-regulatie
Lichamelijke klachten zonder medische oorzaak
Stemmingsproblemen
Verlies en rouw
Leeftijdsgroep(en)
12-18 jaar
4-12 jaar
Taal/Talen
Engels
Nederlands
Kinder- en Jeugdpraktijken Regio Arnhem