Praktijk voor beeldende therapie en verliesbegeleiding

Delen
Therapeut(en)
Hedwig Roorda- beeldend therapeut en verliesbegeleider
Telefoon algemeen
0628138526
Vestiging(en)
Gezondheidscentrum Onder de Linden
Onder de Linden 21-9
6822 KG Arnhem
0628138526
De beeldende therapie is een doe-therapie. Er wordt getekend, geschilderd, met klei gewerkt, hout of bijvoorbeeld verhalen gemaakt. Via het beeldend werken gaan de kinderen en jongeren aan de slag met daar waar ze in vastlopen. Praten mag, maar hoeft niet.
Door dingen te maken kan het kind ruimte geven aan wat in hem leeft. En er kan beweging gebracht worden daar waar het vast zit. De ervaring die wordt opgedaan tijdens de oefeningen werkt innerlijk door. Kinderen voelen zich weer steviger in hun schoenen staan, en kunnen hun weg vervolgen. Opgedane inzichten kunnen helpend zijn voor het kind in de thuissituatie en op school.

Voor de verliesbegeleiding zet ik ook het beeldend werken in.
Kinderen en jongeren die te maken hebben met verlieservaringen rondom bijvoorbeeld een ingrijpende verhuizing, echtscheiding, ziekte, een naderend verlies of overlijden zijn welkom. Waar gewenst, betrek ik het gezin bij de therapie. Inzet is om ruimte te geven aan wat er gebeurd is, erkenning te ervaren van het verlies. En ook; hoe nu verder? hoe straks verder? Vertrouwen ervaren dat het verlies gedragen kan worden. Daarnaast is er aandacht voor psycho-educatie voor het kind en het gezin.
Beroepsgroep(en)
Vaktherapeut, HBO-therapeut, post-HBO-therapeut
Specialisme(n)
Echtscheiding
Emotie-regulatie
Trauma
Verlies en rouw
Zingeving en identiteit
Leeftijdsgroep(en)
12-18 jaar
18-25 jaar
4-12 jaar
Taal/Talen
Nederlands
Frans
Kinder- en Jeugdpraktijken Regio Arnhem