Snel zoeken op naam of trefwoord

Delen

Voer hieronder een naam of trefwoord in. De lijst met overeenkomende therapeuten wordt automatisch aangepast.

Praktijk (locatie)
Plaats
&NU (&NU)
Rozendaal
Hester ,Jansen,06-12277940,Vanaf 2000 ben ik werkzaam in de jeugdhulpverlening. Mijn passie om met gezinnen te werken is in al die jaren alleen maar gegroeid. Ik heb vele mooie, intensieve en uitdagende gesprekken gevoerd met alle gezinnen waar ik mee samengewerkt heb. En niet alleen de gesprekken met de gezinnen maar ook de gesprekken met hun familie en sociaal netwerk. Mensen die voor de gezinnen belangrijk zijn. Van al deze mensen heb ik veel geleerd over wat zij belangrijk vinden in die samenwerking; respect, serieus genomen worden, eigen besluiten mogen nemen en echt nieuwsgierig zijn naar wie zij zijn en wat hun bezig houdt. Ik geloof in de kracht en creativiteit van mensen! Sinds 2016 werk ik als zelfstandig ambulant gezinsbegeleidster en systeemtherapeut (relatie- en gezinsbegeleidster. In veel gevallen kom ik bij mensen thuis maar ik heb ook een eigen praktijk. Ik ben erg flexibel qua werkdagen en -tijden. In november 2018 ben ik gestart met de opleiding Emotionally Focused Therapy (EFT) en inmiddels aanvullend getraind EFT therapeut. EFT is een hechtingsgerichte partnerrelatietherapie, ontwikkeld door dr. Sue Johnson in Canada. EFT is de best onderzochte relatietherapie en bewezen effectief. De basis van EFT is de hechtingstheorie die zegt dat niemand is gemaakt om alleen te zijn. Aanvullend heb ik de cursus (Attachment Based Family Therapy / Dyadic Developmental Psychotherapy) gevolgd. Deze hechtingsgerichte ouder-kindtherapie is in Nederland in opkomst. De therapie is gericht op het herstel van een veilige hechtingsrelatie van het kind met zijn/haar ouders. U kunt terecht met vragen rondom verbeteren van de omgang met elkaar, faseovergangen (geboorte, puberteit), verwerken ingrijpende gebeurtenis (echtscheiding, rouw,), probleem/stoornis van gezinslid (ADHD, schoolproblemen), externe stress (problemen op werk, met familie) dan kunt u contact met mij opnemen. Aanmelding kan via uw huisarts, gemeenteconsulent en u kunt ook rechtstreeks contact met mij opnemen!
All For Glory (Arnhem)
Arnhem
Ray,Staring,06-53897611,All For Glory jongerentherapie is er voor jongeren vanaf 10 jaar uit Arnhem en omliggende gemeenten. Het verschil maken bij het aanpakken van moeilijkheden is waar het om draait. Op basis van al jouw unieke eigenschappen en waar jij voor komt ontstaat de aanpak die past. Soms zal dit meer coachend zijn op hoe jij omgaat met de wereld om jou heen, soms meer therapeutisch op hoe alles bij jou van binnen werkt. Ik maak daarvoor gebruik van al het goede uit de verschillende therapiestromingen. Belangrijk uitgangspunt is dat jij zelf heus weet wat goed voor jou is en dat jij alles in huis hebt wat nodig is om jouw problemen aan te pakken. Soms sluit het goed aan om in beweging aan de slag te gaan. Ook omdat het soms als een hoge drempel kan voelen om enkel te zitten praten over je problemen. Ik heb jarenlange ervaring in de kracht van vechtsport benutten en maak daarvoor gebruik van de locatie in Groessen. Mogelijke aanleidingen zijn: [ul] [li]Psychosociale problemen [li]Gedragsproblemen [li]Stemmingsklachten [li]Fysieke klachten zonder medische oorzaak [li]Omgaan met stoornissen of beperkingen [li]Verwerken van ingrijpende gebeurtenissen [li]Suïcidaliteit [li]Verstoorde draagkracht/draaglast [li]Concentratieproblemen [li]Woedeaanvallen [li]Negatieve gedachtes [li]Problemen met seksualiteit en relaties [/ul] Tevens richt de praktijk zich op het systeem rondom de jongere middels: [ul] [li]Ouderondersteuning en opvoedbegeleiding [li]Onderwijsondersteuning en begeleiding docenten [li]Trainingen aan ouders en docenten [/ul] Indien je het aanmeldformulier op de website invult zal ik contact opnemen om verder af te stemmen.
Baltussen Praktijk voor orthopedagogiek en psychologie
Duiven
Lyanne,Baltussen,06-48011294,Baltussen Praktijk voor Orthopedagogiek en Psychologie is een kleine laagdrempelige praktijk in Duiven voor psychologische behandeling en onderzoek in de generalistische Basis GGZ en Jeugd- en Opvoedhulp, voor kinderen van 0 tot 12 jaar, jeugdigen en (jong-) volwassenen, waarbij sprake is van problemen in de thuissituatie en/of op school. Er kan een vermoeden zijn van ontwikkelings- problematiek, bijvoorbeeld voedings-en eetstoornissen, stoornissen in de zindelijkheid, slaap-waakstoornissen, een taalstoornis, autismespectrumstoornis, ADHD, trauma-en stressor- gerelateerde stoornissen (hechtingsstoornis, depressie, PTSS) en/of opvoedingsproblemen. Daarnaast kunt u als ouder terecht voor opvoedingsvragen en ondersteuning in de omgang met uw kind. Uitgangspunt is een goede samenwerking. Wij hebben GEEN Lange wachtlijst. [kop]Ons aanbod[/kop] [ul] [li]Diagnostiek -psychologisch onderzoek naar intellectuele capaciteiten, sociaal- emotioneel functioneren en persoonlijkheidsontwikkeling, naar de opvoedingssituatie, naar schoolproblemen of naar DSM gerelateerde problematiek (bijv. Autisme/ADHD/ angst en stemming). [li]Observatie- in de opvoedsituatie, tijdens spel, In de schoolsituatie en/of In de gezinssituatie. [li]Kortdurende behandeling [/ul] [kop]Kortdurende behandeling[/kop] De kortdurende behandeling is oplossingsgericht en kan bestaan uit: [ul] [li]Individuele contacten met het kind of de jongere [li]Ouderbegeleiding [li]Gesprekken met het kind/jongere en ouders samen [li]Video-interactie begeleiding [li]Gezinsgerichte behandeling [li]Advisering aan school [li]EMDR (toepasbaar bij uiteenlopende traumatische ervaringen, faalangst, pestervaringen, negatieve ziekenhuiservaring, rouwverwerking en scheidingsangst) [li]Kortdurende cognitieve therapie [/ul] De praktijk staat voor kwaliteit en maatwerk, waarbij het kind/ de jongere centraal staat. Ouder(s)/(verzorger(s) en school worden hierbij betrokken. De hulp is gericht op het zoveel mogelijk normaliseren van het gedrag en de leefsituatie waarbij het belangrijk is dat ouders de regie kunnen behouden. Het doel is om eenieder zover te begeleiden dat ze op eigen kracht verder kunnen.
Bij Niesje Gewoon bijzonder Praktijk voor integratieve kindertherapie en ouderbegeleiding (Praktijkenhuis Arnhem Zuid)
Arnhem
Niesje,Andringa,06 14511770,Praktijk voor integratieve kindertherapie en ouderbegeleiding
De Geluksfabriek (Therapeutenhuis)
Arnhem
Daphne,Jacobs,0637278737,Als integratieve kindertherapeut ben ik er voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar en hun ouders. Deze kindgerichte therapievorm is kortdurend. De therapie kan zo kortdurend zijn, omdat kinderen als deskundigen van hun probleem worden ingezet. Ik richt mij op zowel de binnenwereld als de buitenwereld van het kind. Achter het verhaal van ouders ligt het verhaal van het kind, dat ik nodig heb om het kind te kunnen helpen met zijn/haar klacht of probleem. Het kind met al zijn (on)bewuste wijsheid wordt door mij begeleid om zijn eigen kracht in te zetten om het zelfgekozen doel te behalen zodat hij of zij zich weer gelukkiger kan voelen. Door verantwoordelijk gedrag aan te leren, ontwikkelt het kind allerlei effectieve manieren die ook in geheel nieuwe situaties bruikbaar zijn. Voor welke klachten? De integratieve kindertherapie is effectief gebleken bij allerlei verschillende klachten, zoals: - lichamelijke en psychosomatische klachten zoals buikpijn, hoofdpijn en eczeem; - aangeleerde probleemgewoonte zoals zeuren, drammen, boze buien, ongehoorzaam gedrag - of juist te braaf; - gedragsproblemen zoals woedeaanvallen, liegen, gebrek aan concentratie; - emotionele problemen zoals weinig zelfvertrouwen, angstig gedrag, pesten of gepest worden; - sociale problemen zoals moeite met vrienden maken/behouden, kleine conflicten tussen broertjes en zusjes; - ontwikkelingsproblemen zoals eetproblemen, slaapproblemen, zindelijkheidsproblemen; - moeite hebben met een bijzondere eigenschap zoals hoogbegaafdheid of hoog-sensitiviteit. Heb je een vraag of wil je graag een afspraak maken om de mogelijkheden voor jullie kind te bespreken? Zet je vraag/zorg op de mail en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Bellen kan uiteraard ook!
De Hoogte, praktijk voor kinder- en jeugdpsychologie
Arnhem
Caecilia,Hoogenraad,(06) 84 73 02 28,De Hoogte is een kleinschalige psychologie praktijk in Arnhem Noord voor kinderen van 6 tot 12 jaar en voor jongeren van 12 tot 18 jaar. Je kunt bij De Hoogte terecht voor kortdurende, behandeling en diagnostiek. De Hoogte is gespecialiseerd in het behandelen van angsten en trauma en heeft contracten met de gemeente Arnhem en de omliggende gemeentes Renkum, Duiven, Westervoort. Zevenaar, Lingewaard en Overbetuwe. Wil je meer informatie of wil je aanmelden, stuur mij dan een bericht of mail.
De Kind- en Jeugdspecialist (Praktijk De Kind- en Jeugdspecialist)
Velp (gld)
Franke,Runhardt- van Ommeren,026-2060012,De Kind- en Jeugdspecialist is een vrijgevestigde praktijk in Velp waar psychologische- en ook orthopedagogische zorg geboden wordt aan kinderen, jongeren en jongvolwassenen (4 tot 24 jaar) met uiteenlopende psychische klachten en problemen. Denk bijvoorbeeld aan angstklachten, somberheid, trauma, ontwikkelings- en gedragsproblemen. Ook kunt u terecht voor opvoedingsvragen. In de praktijk wordt gedegen onderzoek gedaan (diagnostiek) en gebruik gemaakt van effectief bewezen behandelmethodes zoals cognitieve gedragstherapie (CGT) en Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR). De sfeer in de praktijk is persoonlijk en kleinschalig. Er wordt goed geluisterd en actief meegedacht. Jullie hulpvraag staat centraal. Voor vragen neem gerust contact op door het contactformulier op de website in te vullen(www.dekindenjeugdspecialist.nl) of door te bellen tijdens het telefonische spreekuur (zie website voor actuele tijden). Ik denk graag met u mee of ik iets voor u zou kunnen betekenen. Vriendelijke groet, Franke Runhardt- van Ommeren
De Onverwachte Kracht (Speelzaal OBS de Kameleon)
Velp
Bernyke,Veldkamp,06 - 1920 6310,De Onverwachte Kracht helpt kinderen die problemen hebben op het sociaal emotionele vlak. Kinderen die vaak boos, verdrietig of bang zijn, krijgen al spelend meer zelfvertrouwen en inzicht in hoe ze anders kunnen omgaan met hun gevoelens. Ouders krijgen handvatten die bijdragen aan meer plezier en ontspanning in de omgang en opvoeding. Ook bij problemen in de hechting kunt u een beroep doen op De Onverwachte Kracht.
De Opgroeiwinkel (De Opgroeiwinkel)
Arnhem
Janneke,Heus,0618793511,De Opgroeiwinkel is een praktijk voor Orthopedagogiek in Arnhem voor kinderen, jongeren en hun ouders. Voor alledaagse tot complexe gezinsvraagstukken. Gezinnen melden zich aan met vragen over o.a. stress, boosheid, angst, piekeren, genderdysforie, zelfvertrouwen, echtscheiding en of samengestelde gezinnen, verlies en ziekte in het gezin. Als er sprake is van een moeilijke situatie die opgroeien en opvoeden complex maakt heeft dit veelal gevolgen voor alle gezinsleden. Je kunt bij de praktijk ook terecht voor wachtlijstoverbrugging. Sta je op de wachtlijst bij een jeugd- of ggz organisatie? Neem contact met ons op dan kijken we wat wij voor jou in de tussentijd kunnen betekenen. Je kunt bij de Opgroeiwinkel terecht met een verwijzing van de wijkcoach, jeugdarts of huisarts en je kunt er ook voor kiezen om zonder verwijzing aan te melden en de behandeling zelf te betalen. Bij de Opgroeiwinkel kun je terecht voor - Individuele behandeling voor kinderen en jongeren - Groepsbehandeling voor kinderen, jongeren en ouders - Systeemtherapie / Gezinsbehandeling - Mindfulness Middels creatieve oefeningen, lichaamsgerichte oefeningen, schrijfoefeningen, gesprekstechnieken en verschillende oefeningen voor thuis werken we aan jouw vraag. We kijken wat voor jou het beste werkt. Deze oefeningen komen voort uit wetenschappelijk onderbouwde behandeltechnieken zoals CGT dat staat voor Cognitieve Gedragstherapie, Acceptance & Commitment Therapy, ACT4kids, Write Junior of ook wel schrijftherapie, Oplossingsgerichte therapie, Systeemtherapie met het gezin en Mindfulness voor kinderen en ouders. KIESgroep: KIES staat voor Kind In Een Scheiding. In samenwerking met de gemeente Arnhem, basisscholen en wijkcoaches bieden we al meerdere jaren KIESgroepen aan voor kinderen die te maken hebben met de scheiding van hun ouders. Gratis en zonder verwijzing toegankelijk. Interesse? Wil je meer weten of aanmelden? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking via 06-18793511 of mail naar info@opgroeiwinkel.nl
de Sterrenberg
Velp
Marion W.F.,Baars,026 - 8484891,Psychologenpraktijk de Sterrenberg is een kleinschalige en laagdrempelige praktijk die hulp biedt aan kinderen, adolescenten, en hun ouders. Het belang van de cliënt staat centraal bij de bepaling en invulling van de hulpvraag. De directe leefomgeving van de cliënt wordt altijd bij de behandeling betrokken. Vanuit de Generalistische Basis GGZ wordt psychodiagnostisch onderzoek en behandeling geboden. Daarnaast bieden wij ook opvoedondersteuning. Onderzoek kan gedaan worden naar het persoonlijk functioneren, de intelligentie (sterke en minder sterke kanten), functieonderzoek (informatieverwerking, concentratie), gezinsonderzoek, schoolobservatie, spelobservatie. Samenwerking met huisartsen, scholen, wijkcoaches en andere hulpverleningsinstanties staat hoog in het vaandel.
Derksen & Klein Herenbrink
Bemmel
A.J.M.,Klein Herenbrink,0481-463127,[kop]Praktijkhouders[/kop] [ul] [li]Prof. Dr. J.J.L. Derksen, AGB code: 94000460, BIG-nummer: 290 491 490 25 [li]Mevrouw drs. A.J.M. Klein Herenbrink, AGB code: 94000576, BIG-nummer: 190 323 063 25 [/ul] [kop]Medewerkers[/kop] [ul] [li]Mevrouw drs. A.E. van der Wal, AGB code: 94010540, BIG-nummer: 099 139 250 25 [li]Mevrouw drs. V.J.F. Russo-Wofs; AGB code: 94004841, BIG-nummer: 79063486725 [/ul] [kop]Specialismen binnen de praktijk[/kop] [ul] [li]Psychotherapeut BIG / Klinisch Psycholoog BIG, Gezondheidszorg psycholoog (GZ Psycholoog) BIG, [li]Registratiepsycholoog NIP / Kinder & Jeugd, LVE-eerstelijnspycholoog (ELP), [li]Cognitieve gedragstherapeut VGCT, Practitioner EMDR [/ul] [kop]Doelgroep[/kop] 0 tot 23 jaar [kop]Hulpaanbod[/kop] Ontwikkelingsproblemen 0 tot 4 jaar, eetproblemen/stoornissen, slaapproblemen/stoornissen, zindelijkheidsproblemen/stoornissen, gedragsproblemen/stoornissen, concentratieproblemen / ADHD, leerproblemen/stoornissen, taal- en communicatiestoornissen, ticstoornissen, autisme Spectrum Stoornis, angstproblemen/stoornissen, dwangklachten/stoornissen, trauma/PTSS stoornissen, rouwproblematiek/stoornissen, stemmingsproblemen/stoornissen, somatoforme klachten, sociaal-emotionele problemen/stoornissen, interpersoonlijke / relatieproblemen, seksuele en genderidentiteits- stoornissen, identiteitsproblemen, studie en beroep/werkproblemen, verslavingsproblemen/stoornissen, niet aangeboren hersenletsel problematiek, dissociatieve stoornissen, persoonlijkheidsproblemen/-stoornissen, seksueel misbruik en verwaarlozing, hechtingsproblemen/-stoornissen, opvoedingsproblemen, gezinsproblemen, levensfaseproblematiek [kop]Werkvorm[/kop] individueel, ouders en gezin [kop]Werkwijze-methoden[/kop] Cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, speltherapie, cliënt-centered, EMDR, mindfulness, Acceptance Commitment Therapy, systeemtherapie, Video Home Training, ouderbegeleiding, schemagerichte therapie, psychodynamische psychotherapie, sociale vaardigheidstherapie, faalangsttraining, zelfcontroletraining.
Equikids & coaching (postadres )
Arnhem
Dagmar ,Bons,0648888140,Equikids & coaching biedt specialistische begeleiding aan kinderen en jongeren tussen de 4 en 25 jaar. Tijdens de begeleiding werken wij systeemgericht. De zelfregie van de cliënt en het toewerken naar zelfredzaamheid staan centraal gedurende het traject. Tijdens de één op één begeleiding bieden wij maatwerk. We werken systematisch aan vooraf opgestelde doelen. Hierbij zetten wij verschillende werkvormen, gesprekstechnieken en evidence-based methodieken en therapieën in, met en zonder paard.
FloorPlay Coaching (FloorPlay Coaching)
Huissen
Rob,Smittenaar,0630117333,[b]FloorPlay[/b] is ontwikkeld voor kinderen van alle leeftijden met problemen in de sociaal-emotionele ontwikkeling. Uw [i]jonge[/i] kind is onrustig, komt moeilijk in slaap en huilt veel. U begrijpt uw kind niet goed, is moeilijk tevreden te stellen en kan moeilijk alleen gelaten worden. Uw [i]wat oudere[/i] kind speelt liever alleen en steeds op dezelfde manier. De spraakontwikkeling is vertraagd en uw kind maakt minder oogcontact. Deze problemen in de sociaal-emotionele ontwikkeling en gaan geregeld samen met een vertraagde motorische ontwikkeling en een andere zintuiglijke prikkelverwerking, zoals bij haren wassen en tandenpoetsen, schrikken van harde geluiden, ook vaak niet luisteren, weinig of heel veel bewegen. Wanneer uw kind [i]ouder[/i] is, gaat het bezoek aan de peuterspeelzaal of groep één anders dan verwacht. Op visite gaan is lastig, boodschappen doen kan maar kort. Vaak is niet duidelijk wat de oorzaak is, [b]FloorPlay[/b] helpt dan voor meer duidelijkheid. [b]FloorPlay[/b] vindt bij voorkeur en zo mogelijk [i]thuis[/i] bij u plaats. U wordt als ouders geholpen om uw vaak jonge kind spelenderwijs te stimuleren tot het maken van contact. Hierbij worden altijd [i]videobeelden[/i] gebruikt. (Het is geen videohometraining). Hoewel [b]FloorPlay[/b] ook voor oudere kinderen geschikt is, heeft het de voorkeur om op zo jong mogelijke leeftijd met [b]FloorPlay[/b] te beginnen. Bezoek mijn website voor meer informatie over [b]FloorPlay[/b]. [b]FloorPlay[/b] valt onder de [i]ambulante jeugdzorg[/i] en wordt [i]vergoed[/i] (na verwijzing) door uw gemeente. Er is [i]geen[/i] eigen bijdrage. [ul] [li]Voor meer informatie, bezoek mijn website: [url=www.floorplaycoaching.nl]FloorPlay Coaching[/url] [li]Hier kunt u als ouder meer informatie over [b]FloorPlay[/b] krijgen: [url=https://www.rino.nl/cursus/floorplay-informatiebijeenkomst-ouders]FloorPlay cursus en informatiebijeenkomst voor ouders[/url] [li]Hier kunt u mijn registratie als [b]FloorPlay Specialist[/b] inzien: [url=www.rino.nl/register-floorplay-specialist] Register FloorPlay Specialist[/url] [li]Deze Amerikaanse organisatie opgericht door [b]Rick Solomon[/b], dient als belangrijke inspiratiebron voor mijn werk: [url=http://playproject.org/]Welcome to the Play Project[/url][/ul]
GOAL voor kind en ouder (GOAL voor kind en ouder)
Huissen
Jeanine,Wessels,0617310764,1-op-1 behandeling met een jongere waarbij uiteenlopende problemen spelen (zoals sociaal-emotionele, cognitieve of gedragsmatige problemen). Er wordt gewerkt vanuit de kwaliteiten van het kind naar zijn of haar minder sterke kanten. Samen met kind en ouder(s)/verzorger(s) stellen we een doel op, waar we dan ook samen naar toe gaan werken. De IMRO behandeling is gebaseerd op wetenschappelijke kennis over hoe ouders met jonge baby's communiceren. Interactie Methodiek Relationele Ontwikkeling (IMRO), beweging-als-houvast is niet taakgericht, maar relatiegericht. Niet via praten, maar vanuit beweging samen oefenen om te groeien in wat we moeilijk vinden. De balans bij communicatie opzoeken en herstellen.
IJKpraktijk (Schuytgraaf)
Arnhem
Erica,Voortman,06-42284472,IJKpraktijk werkt vanuit een holistische visie en biedt individuele behandeling aan kinderen tussen 8 en 18. Sessies bestaan o.a. uit visueel gemaakte gesprekken of spel. IJKpraktijk werkt oplossingsgericht, integraal, samen. Methodieken die worden inzet: mindfulness oefeningen, familie opstellingen (systemisch werken met o.a. ouders/verzorgers/kinderen), opstellingen op tafel en... ouders/verzorgers worden altijd betrokken. We werken praktisch, oplossingsgericht en bieden maatwerk. De middelen die er worden gebruikt variëren van spel, tekenen, gespreksvormen, oefeningen. Waarvoor kan je bij IJKpraktijk terecht? Hooggevoeligheid, kinderen met ASS (autisme) of ADD/ADHD, Familie opstellingen met het gezin (systemisch werk), omgaan met emoties bang, boosheid, verdriet, rouw en verlies, moeite om goed bij jezelf te blijven, onzekerheid en graag je unieke kwaliteiten leren inzetten, eigen ‘wijsheid’, maar die niet kunnen delen. Energetische behandelingen behoren ook tot de mogelijkheden. IJKpraktijk werkt ook graag samen met andere zorgprofessionals om kennis te delen en elkaar te informeren. IJKpraktijk biedt daarom ook workshops aan die eventueel op maat gemaakt kunnen worden.
Intraverte (De Ommelander)
Arnhem
Frans,Koornberg,0578-688127,Wij zijn er voor kinderen bij wie de ontwikkeling niet helemaal vanzelf gaat. Bijvoorbeeld voor kinderen die weinig zelfvertrouwen hebben, zich niet goed kunnen concentreren in de klas, moeite hebben met een scheiding of soms heel boos kunnen worden en eigenlijk niet goed weten hoe ze daarmee om kunnen gaan. Maar ook wanneer motorische vaardigheden achterblijven zoals schrijven, fietsen, klimmen en rennen. Wij helpen kinderen door aan te sluiten op de eigen ontwikkeling van een kind; dus via spel en beweging!
Janneke de Voogd Systeemtherapie (Janneke de Voogd Systeemtherapie)
Arnhem
J.,Voogd,0623086000,In onze praktijk voor Systeemtherapie werken we samen met gezinnen, (echt-)paren, teams en individuen aan herstel, verbetering of verandering in belangrijke onderlinge relaties. Ons uitgangspunt is; hoe optimaler je relaties, hoe meer levensvreugde en gemoedsrust je ervaart. En dat is het waard om aan te werken. Onze praktijk bestaat uit drie erkende systeemtherapeuten en twee erkende systeem therapeutisch werkers. Dit maakt dat we flexibel en veelzijdig zijn in ons aanbod en waar mogelijk graag maatwerk bieden. Afspraken kunnen plaats vinden op een van onze locaties, bij je thuis of op het werk. Systeemtherapie is intensief, waardoor de behandelduur beperkt kan blijven. Het behandelproces zal beëindigd worden zodra dit maar enigszins kan. Mede daardoor zijn de kosten van systeemtherapie goed te beheersen. Daarnaast kunnen kosten worden bespaard door de preventieve werking van systeemtheoretische benadering. Aanmelding kan via uw huisarts, gemeenteconsulent en rechtstreeks bij ons. Gewoon even bellen voor meer informatie, dat kan altijd!
JeugdPro
Oosterbeek
Lieke,Cornelissen,06 48603402,JeugdPro biedt advies en begeleiding op maat voor kinderen, jongeren en hun omgeving (zoals het gezin en de school), wanneer er vragen zijn over de opvoeding of ontwikkeling. JeugdPro is er voor kinderen en jongeren met een ontwikkelingsstoornis, zoals ADHD en PDD-NOS. Er wordt flexibel, oplossingsgericht en zonder wachtlijst gewerkt. JeugdPro meent dat het beste oplossingen gevonden kunnen worden in de omgeving waarin de vraag is ontstaan, er wordt dan ook ambulant gewerkt. 
JIJ & IK
Arnhem
Nicky,Waal,06-20303022,[b]JIJ & IK[/b] is een vrijgevestigde psychologenpraktijk voor kindertherapie en training in Arnhem. [kop]Behandeling[/kop] [b]JIJ & IK[/b] biedt individuele behandeling aan kinderen en jongeren tussen 8 en 20 jaar, waarbij gebruikt gemaakt wordt van cognitieve gedragstherapie, oplossingsgericht- en competentiegericht werken, mindfulness en matriXmethode. Er wordt gewerkt op verschillende manieren en met verschillende middelen. Dat kan zijn praten, spelen, tekenen, knutselen en praktische oefeningen. De redenen waarvoor kinderen en jongeren komen voor behandeling is heel divers. Dat kan bijvoorbeeld zijn vaak bang, boos of verdrietig zijn, concentratieproblemen, niet goed kunnen slapen, gepest worden, moeilijk kunnen luisteren, somber of depressief zijn, weinig zelfvertrouwen hebben, lichamelijke klachten als buik- en hoofdpijn waar geen lichamelijke oorzaak voor te vinden is of iets ergs meegemaakt hebben zoals dood, ongeluk, ziekte of scheiding. Naast individuele behandeling wordt ook ouderbegeleiding geboden. Deze oudergesprekken zijn bedoeld om ouders (weer) vertrouwen te geven in hun ouderschap en zichzelf, en om zich (weer) zeker te voelen in het omgaan met hun kind. Daarbij wordt goed gekeken naar wat al goed gaat en lukt, en waar de eigen kwaliteiten liggen als ouders. Het gaat vaak om kleine aanpassingen of alleen al het inzicht in wat er speelt, dat leidt tot grote stappen in hun eigen ontwikkeling als ouder en/of in de ontwikkeling en groei van hun kind. [kop]Deskundigheidsbevordering[/kop] [b]JIJ & IK[/b] vindt het belangrijk dat kennis wordt overgedragen aan iedereen die met kinderen en jongeren te maken heeft, of dit nu vanuit werk of privé is. We kunnen van en met elkaar leren, en daarom kan je bij de praktijk ook terecht voor thema-bijeenkomsten, workshops, supervisie en werkbegeleiding. [kop]Praktijkhouder en registraties[/kop] Nicky de Waal - GZ-psycholoog, cognitief-gedragstherapeut, psycholoog-NIP
Kei-JIJ Kinder- en jeugdtherapie (Kei-JIJ)
Arnhem
Agmar,Butcher,0614385564,Kei-JIJ is een praktijk voor speltherapie, rouw- en verliesbegeleiding, gespecialiseerd in de ondersteuning en begeleiding aan kinderen, jongeren, jongvolwassenen en het gezin op het moment dat ze geconfronteerd worden met verlies van gezondheid, ziekte, sterven en rouw. Kei-JIJ biedt ook begeleiding op andere momenten dat het kind het moeilijk heeft. Verlies en tegenslag raakt je in je hart. In datzelfde hart vind je ook de kracht om door te gaan. Omgaan met tegenslag of rouw is keihard werken, het vraagt aandacht, inspanning en tijd. In mijn praktijk ga ik uit van de kracht van het kind en het gezin. Ieder kind is een kei en daar staat Kei-JIJ voor. Kinderen en jongeren rouwen ook, evenals volwassenen. Er is wel een verschil; kinderen uiten hun gevoelens op een andere manier. Ze schakelen sneller en vaker tussen verschillende emoties. Daardoor rouwen zij 'in stukjes'. Het lijkt soms alsof ze niet rouwen. Of ze vertonen gedrag dat niet als rouwgedrag herkend wordt. Het ervaren van intense gevoelens zoals boosheid, verdriet, angst en/of schuld is wel hetzelfde als bij volwassenen. Het kan zijn dat het verlies zó moeilijk te behappen is, dat jouw kind vastloopt in het rouwproces of daarin verstoringen kent. Het is vaak moeilijk in te schatten of dat zo is en kinderen geven dat vaak zelf niet aan. Er kunnen signalen zijn, die mogelijk aangeven dat het rouwproces vastloopt. Kinderen zijn veerkrachtig en hebben soms de tijd nodig om de balans "terug" te vinden. Bij Kei-JIJ tref je niet alleen begrip en erkenning voor jullie gevoelens, maar ook de expertise om 'samen' het (rouw)proces te doorlopen, zodat de ontwikkeling van je kind op een gezonde wijze doorgaat. ‘Een steuntje in de rug om samen krachtig op pad te gaan!’.
KidzEigen (Locatie Arnhem)
Arnhem
Steffie,Moonen,06-23299351,[b]KidzEigen[/b] is een persoonlijke en kleinschalige orthopedagogische praktijk waar ouders en kinderen (0 tot 18 jaar) terecht kunnen met alle vragen over de opvoeding, het gedrag en de ontwikkeling van het kind. Bij KidzEigen kunnen gezinnen rekenen op professionaliteit en oprechte betrokkenheid. De vraag van ouders en kinderen staat centraal. Door een stevige theoretische basis en jarenlange ervaring schakel ik snel naar de praktijk van alledag. En dat is merkbaar. Na contact met KidzEigen ervaren ouders en kinderen weer meer plezier in hun dagelijkse leven. [b]Aanbod[/b] [i]Diagnostiek[/i]: Intelligentieonderzoek en handelingsgerichte screening van sociaal-emotionele ontwikkeling en gedrag [i]Therapie en begeleiding[/i]:  Opvoedingsondersteuning en Ouderbegeleiding, Begeleiding m.b.v. Een Taal Erbij (contextuele benadering/ m.b.v. duplo-poppetjes wordt de gezinssituatie uitgebeeld en oude patronen herkend), Kind- en gezinstherapie ReAttach (bij psychische of sociaal-emotionele klachten) en ReAttach voor autisme. [i]Groepsbijeenkomsten[/i]: Voor ouders en professionals worden interactieve workshops, lezingen en trainingen op maat geboden over thema's op het gebied van opvoeding en ontwikkeling. In Arnhem en Duiven werk ik samen met kinderfysiotherapeuten, een (kinder)diëtiste en logopedisten. Op deze manier kunnen we - indien nodig - de zorg makkelijk vanuit diverse invalshoeken insteken. Handig bij bepaalde vragen, bijvoorbeeld rondom eten, slapen en zindelijkheid.
kinderkracht (Praktijk Kinderkracht)
Wageningen
Tina,Folkersma,0648467435,Binnen de interactieve kinder,-en jongerentherapie werk ik met jongeren van 8-18 jaar en hun ouders. Uitgangspunt is de vraag of de wens van de jongere. Jij weet waar je last van hebt, hoe dat eruit ziet en voelt en wanneer je daar last van hebt. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van die klacht en zetten we datgene wat we ontdekken om in je kracht. Niet stil zitten, praten en analyseren, maar bezig zijn, doen en voelen.
Kinderpraktijk IK (Kinderpraktijk IK)
Velp
Marieke,Veldhuijsen,06-28850655,Integratieve kindertherapie is kortdurende en doelgerichte begeleiding op maat die uitgaat van het kind als uniek persoon. Ieder kind heeft zijn of haar eigen mogelijkheden of onmogelijkheden, voorkeuren of talenten en bepaalt mede daardoor dus zijn eigen therapievorm ! Ik sluit aan bij waar het kind behoefte aan heeft om zo tot de kern van het probleem te komen. Ouders spelen een belangrijke rol en worden nauw betrokken in het begeleidingsproces. Ik ga met de ouder(s) op zoek naar wat wel werkt en wat niet. Het doel hierbij is een optimale manier vinden hoe je als ouder met alles wat je al in huis hebt, je kind kan ondersteunen in dit proces.
Marceline Sikken Orthopedagogiek
Doorwerth
Marceline,Sikken,+31 6 12053845,Marceline Sikken Orthopedagogiek biedt persoonlijke en laagdrempelige begeleiding en behandeling aan ouders en kinderen in de basisschool- en voortgezet onderwijs leeftijd. Je kunt er terecht met vragen over opvoeden, gedrag en leren. De hulp kan bestaan uit informatie en/of advies geven, observatie, onderzoek doen en behandeling & ondersteuning bieden. Het betreft behandeling van cliënten met lichte tot matige ontwikkelings- en/of gedragsproblemen die zich afspeelt binnen het gezin en het netwerk. De focus van de behandeling ligt op het versterken van de eigen mogelijkheden en eigen krachten van ouders, kinderen en hun omgeving. Een belangrijk aspect in de behandeling van Marceline Sikken Orthopedagogiek is de ambulante vorm. Behandeling vindt plaats in de eigen omgeving van cliënt, daar waar kind en/of ouders de hulp nodig hebben.
Miranda Bruil, Praktijk voor Orthopedagogiek (Gezondheidscentrum )
Arnhem
Miranda,Bruil,0612520501,Miranda Bruil, Praktijk voor Orthopedagogiek, is een kleinschalige, professionele praktijk waar je terecht kunt voor onderzoek, behandeling en advies bij vragen of zorgen op het gebied van opvoeding, ontwikkeling en gedrag. Centraal staat: wat geeft je kind (indirect) aan, waar heeft je kind behoefte aan en hoe kan dat geboden worden. Doel van de geboden hulp is dat zowel je kind als jezelf op gang worden geholpen, zodat jullie weer op eigen kracht en op een prettige manier verder kunnen.
muziekpraktijk Inge Wijze (Inge Wijze)
Duiven
Inge,Weiss,06 20419202,Inge Wijze is een praktijk voor kinderen, jeugd en (jong)volwassenen. Inge is een ervaren muziektherapeut die samen met de ouder(s) en het kind werkt om de best mogelijke hulp te bieden. Er wordt muziek gemaakt op eenvoudige instrumenten en naar muziek geluisterd. Andere expressievormen, zoals bewegen of tekenen op muziek kunnen ook worden gedaan. De therapie is individueel of samen met de ouder(s), afhankelijk van de hulpvraag. Inge is gespecialiseerd in Zing en Groei, een methode voor kinderen van 0-5 jaar en hun ouders die problemen hebben in de interactie en hechting. Wekelijks doet het kind samen met de ouder verschillende muzikale spelletjes en liedjes. Dit kan ook thuis worden aangeboden.
ORGYD Kindergroen
Elst
Yvon,Schuler,06-51231903 of 026-3512733,ORGYD kindergroen in Arnhem en Elst is een praktijk voor coaching en therapie specifiek voor kinderen van 4 tot 18 jaar. De integratieve kindertherapie is een kortdurende en laagdrempelige behandeling gericht op: lichamelijke en psychosomatische klachten, aangeleerde probleemgewoontes, verwerking van emotionele conflicten, gedragsproblematiek, ontwikkelingsfase problematiek. Mijn aanbod is gericht op: - Coaching bij het oplossen emotionele blokkades, versterken van sociale vaardigheden, eigen wijsheid ontdekken, zelfvertrouwen versterken en zelfwaardering vergroten. -Therapie en behandeling bij o.a.: angst of fobie, trauma- en/of rouwverwerking, gedragsproblemen (woedeaanvallen, destructief gedrag, liegen, pesten), hechtingstoornissen, faalangst. - Ouderondersteuning en opvoedbegeleiding. Ouders zijn een belangrijke hulpbron voor de kinderen, maar kunnen zelf ook begeleiding vragen. - Onderwijsondersteuning en begeleiding leerkrachten. Als een kind niet lekker in zijn/haar vel zit heeft dit vaak grote gevolgen voor de schoolprestaties en het gedrag in de klas. - Training van ouders en leerkrachten, zowel individueel als in groepsverband. Hiervoor maak ik speciale arrangementen. De hechtingsproblematiek is een belangrijk aanknopingspunt. [kop]Methoden[/kop] In mijn werk zet ik verschillende (non-)specifieke methoden en technieken (interventies) in om het kind (en zijn ouders/begeleiders) te ondersteunen. Dit zijn: speltechnieken, creatief werk, gesprekken, drama, imaginatie,inzet van hulpbronnen, meditatie en lichaamswerk en inzet van de activator (cliëntgerichte aanjager van veranderingsprocessen). Bij Integratieve Kindertherapie staat de eigen kracht van het kind centraal en vooral ook de eigen oplossingen. Ik werk met wat het kind al kan en zoek samen met het kind naar nieuwe manieren om problemen op te lossen en zelf in actie te komen. De zelfhelende houding van het kind wordt aangesproken. Mijn specialiteit is werken met kinderen (en hun begeleiders) in de natuur. Ik heb een buitenpraktijk ter beschikking, waar ik kinderen nieuwe ervaringen laat opdoen.
Orthopedagogen en Jeugdpsychologenpraktijk van Oene & Postma (Zorgpunt Bennekom)
Bennekom
José,Oene,0318-420303,[kop]Aanbod[/kop] De Orthopedagogen- en Jeugdpsychologenpraktijk van Oene & Postma richt zich zowel op jeugdigen in de leeftijd van 3 t/m 18 jaar, als op hun opvoeders. Wij bieden handelingsgericht psychodiagnostisch onderzoek op het gebied van leer-, gedrag en ontwikkelingsproblematiek, waarbij zowel adviezen voor de ouders en de jeugdige, als adviezen voor school worden gegeven.  Het betreft: [ul] [li]Onderzoek naar het sociaal-emotioneel functioneren [li]Dyslexie- en dyscalculie onderzoek [li]Problemen met de werkhouding, de concentratie of met de executieve functies [li]Intelligentiebepaling, waaronder hoogbegaafdheidsonderzoek. [/ul] Wij geven kortdurende begeleiding bij opvoedingsvragen, gedragsproblemen en emotionele problemen van kinderen. Voor ouders gebeurt dit in de vorm van oplossingsgerichte oudergesprekken en psycho-educatie. Jeugdigen bieden wij individuele behandeling voor hun problematiek in de vorm van gesprekken en spel. Deze behandelingen zijn gebaseerd op de cognitieve gedragstherapie en de oplossingsgerichte therapie. Naast dit algemene aanbod bieden we de volgende gespecialiseerde trainingen aan: [ul] [li]Gedragstraining voor ouders en kinderen met druk of opstandig gedrag [li]Behandeling van complexe rouw bij jeugdigen [li]'Sterker naar de brugklas' (groepstraining eind groep 8) [li]'Dyslexie de baas' (leerlingen uit klas 1 en 2 voortgezet onderwijs met dyslexie én sociaal emotionele problematiek) [li]EMDR-behandeling: voor trauma's en angsten [/ul]
Pedagogische Praktijk Campstede
Doesbug
Henk,Scholten,0313482929,(Ortho)pedagogische en psychologische advisering, begeleiding en diagnostiek van/voor ouders, leerkrachten en kinderen, incl.  jong volwassenen (bv bij onderpresteren). U kunt met een breed scala aan vragen bij ons terecht. Specialisatie ontwikkelingsvoorsprong/(hoog)begaafdheid en complexe problematieken, waaronder verwevenheid hoogbegaafdheid en het beeld van autisme spectrum stoornissen en dyslexie of problemen met de executieve functies.
Pieters Praktijk voor Orthopedagogiek (PPO)
Wageningen
Greta,Pieters - ter Haar,0317 426999,Greta Pieters is gespecialiseerd in onderzoek naar en behandeling/begeleiding bij (vermoeden van) (hoog)begaafdheid en sociaal-emotionele problematiek als gevolg van (hoog)begaafdheid.
PIT Psychologen Velp
Velp
Tim,Taapken,026-3649086,PIT Psychologen Velp is een kleinschalige praktijk voor psychologische behandeling, opvoedingsondersteuning en diagnostisch onderzoek. Wij richten ons op alle leeftijdsgroepen: peuters, kleuters, basisschoolkinderen, pubers, adolescenten en volwassenen. PIT Psychologen bestaat al bijna 40 jaar in deze regio, en werkt vanuit een persoonlijke en respectvolle houding naar en naast de cliënt, met een groot vertrouwen in de eigen mogelijkheden en de kracht van elk individu. Onze werkzaamheden bestaan uit behandeling van sociaal-emotionele problemen en gedragsproblemen (w.o. agressie, angst enz.) begeleiding bij opvoedingsvragen en ondersteuning. De problemen die we vaak tegenkomen zijn: pestproblemen, levensfasespecifieke problematiek, psychosomatische problemen, problemen met het zelfvertrouwen, echtscheidingsproblemen, relatieproblemen, rouwverwerking, stoornissen (autisme, AD(H)D, angst, depressie, paniek, gedrag, etc). Wij maken daarbij gebruik van: [ul] [li]acceptance & commitment therapy (ACT) [li]positieve psychologie [li]cognitieve gedragstherapie [li]oplossingsgerichte therapie [li]theraplay (hechtingsondersteunende spelactiviteiten) [li]familieopstellingen [li]rescripting (traumatherapie) [li]mindfulness [/ul] Naast onderzoek en behandeling bieden wij: [ul] [li]sociale vaardigheidstrainingen op individuele basis [li]spelobservatie (o.a. in de thuissituatie) [li]observatie op scholen [li]hechtingsondersteunende spelactiviteiten [li]inzicht bij vragen of klachten voortkomend uit het familiesysteem [li]opvoedcursussen en -workshops [li]hulpverlening aan gezinnen in echtscheiding [/ul]
Praktijk KOM (Praktijk KOM)
Doesburg
Kristel,Roes,0644295526,Als integratieve kindertherapeut ben ik er voor cliënten in de leeftijd van 4 tot en met 18 jaar en hun ouders. De behandelvorm is kortdurend en laagdrempelig. Kinderpraktijk KOM biedt behandeling aan cliënten met lichte ontwikkelings- en/of gedragsproblemen welke zich afspelen binnen het gezin en het netwerk. Hierbij valt te denken aan behandeling van: - gedragsproblemen - ontwikkelingsproblemen - AD(H)D, ASS - faalangst, sociale angst - trauma’s - pesten of gepest worden - zindelijkheidsproblematiek - emotieregulatie problemen - rouwverwerking. - echtscheiding - hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit - lichamelijke en psychosomatische klachten Er wordt gewerkt met verschillende methodieken. De praktijk werkt vanuit een systeemgerichte benadering. Daarnaast wordt er opvoedondersteuning geboden aan ouders. Heb je een vraag of wil je graag een afspraak maken om de mogelijkheden voor jullie kind te bespreken? Zet je vraag/zorg op de mail en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Bellen kan uiteraard ook!
Praktijk voor beeldende therapie en verliesbegeleiding (Gezondheidscentrum Onder de Linden)
Arnhem
Hedwig,Roorda,0628138526,De beeldende therapie is een doe-therapie. Er wordt getekend, geschilderd, met klei gewerkt, hout of bijvoorbeeld verhalen gemaakt. Via het beeldend werken gaan de kinderen en jongeren aan de slag met daar waar ze in vastlopen. Praten mag, maar hoeft niet. Door dingen te maken kan het kind ruimte geven aan wat in hem leeft. En er kan beweging gebracht worden daar waar het vast zit. De ervaring die wordt opgedaan tijdens de oefeningen werkt innerlijk door. Kinderen voelen zich weer steviger in hun schoenen staan, en kunnen hun weg vervolgen. Opgedane inzichten kunnen helpend zijn voor het kind in de thuissituatie en op school. Voor de verliesbegeleiding zet ik ook het beeldend werken in. Kinderen en jongeren die te maken hebben met verlieservaringen rondom bijvoorbeeld een ingrijpende verhuizing, echtscheiding, ziekte, een naderend verlies of overlijden zijn welkom. Waar gewenst, betrek ik het gezin bij de therapie. Inzet is om ruimte te geven aan wat er gebeurd is, erkenning te ervaren van het verlies. En ook; hoe nu verder? hoe straks verder? Vertrouwen ervaren dat het verlies gedragen kan worden. Daarnaast is er aandacht voor psycho-educatie voor het kind en het gezin.
Praktijk voor Integratieve Kinder- en Jongerentherapie
Arnhem
Esther,Beldman,06-51179560,Integrative Kinder- en Jongerentherapie is een kortdurende, oplossingsgerichte vorm van psychotherapie. De therapie sluit aan bij wat het kind 'wel' kan en niet bij wat het 'niet' kan. In deze benadering staan het kind met zijn klacht centraal en worden de aanwezige kwaliteiten en vaardigheden ingezet bij het oplossen of leren omgaan met zijn klacht. Ouders worden indien nodig betrokken bij de therapie. Mijn naam is Esther Beldman ik woon samen met mijn man en 3 kinderen in Arnhem. Ik ben opgeleid als maatschappelijk werkster en werk sinds 1993 in de jeugdzorg. In 2005 ben ik gestart met de vierjarige post HBO opleiding Integratie Kindertherapie en heb sinds 2007 mijn eigen praktijk.
Praktijk voor Integratieve Kindertherapie Marlies Bras (Marlies Bras Praktijk voor integratieve Kindertherapie)
Westervoort
Marlies,Bras,06 18582493,Integratieve Kinder- en Jongerentherapie is een kortdurende, oplossingsgerichte vorm van psychotherapie. In 2007 ben ik mijn praktijk begonnen in Westervoort. Ik werk vooral met hoogbegaafde kinderen die tegen problemen aanlopen (bijv. onderpresteren). Daarnaast help ik ook veel kinderen met angstklachten/trauma’s of kinderen met psychosomatische klachten.
Praktijk voor Kindertherapie en Opvoedopstellingen (Therapeutenhuis)
Arnhem
Grace,Meurkes,06-22429766,Je wilt een kind gelukkig zien! Wanneer je ziet dat een kind thuis anders doet dan normaal of je kind geeft zelf aan dat het een probleem heeft, ga je als ouders je zorgen maken. Verontrustende ouders kunnen hun kind aanmelden voor Integratieve Kindertherapie. Integratieve Kindertherapie is een kortdurende kindgerichte therapie en is ontwikkeld voor kinderen tussen de 3 en 15 jaar. In de Integratieve Kindertherapie staat het kind centraal want ieder kind is uniek. Ieder kind heeft recht op een behandeling die specifiek op zijn of haar mogelijkheden is gericht. Alleen het aanpakken van het gedrag is onvolledig. Dan doe je het kind te kort. Ieder kind heeft een integratieve therapie-aanpak nodig. Deze alles overstijgende kindertherapie omvat alle basistherapie modellen en voegt er een overstijgende gedachten aan toe: het kind is deskundig op zichzelf en heeft het recht en de mogelijkheid in zich om zich zelf te helpen. In het kort: je kind weet wat zijn of haar probleem is, kan het zelf oplossen en doet dat met de middelen die het zelf kiest. Voor welke klachten kun je je kind aanmelden? *Lichamelijke klachten zoals eczeem, buikpijn en hoofdpijn *Aangeleerde probleemgewoontes zoals nagelbijten, tandenknarsen en snoepen *Emotionele conflicten zoals trauma’s, angsten, fobieën, rouw, agressie en faalangst *Gedragsproblemen zoals woede aanvallen, gebrek aan concentratie, agressie, liegen, stelen en anti- sociaal gedrag *Problemen die samenhangen met een bepaalde ontwikkelingsfase, zoals slaapproblemen, eetproblemen, zindelijkheidsproblemen en hechtingsproblemen *Moeite hebben met bijzondere eigenschappen zoals spiritualiteit, hoog-gevoeligheid en hoogbegaafdheid Kinderen komen met veel plezier naar de praktijk. Zij kunnen namelijk kiezen uit veel materiaal en spelmogelijkheden wat bij hen past. Waar nodig maak ik gebruik van interventies zoals EMDR, Write Junior, oefeningen uit de methode "Jongens, in hun kracht", Opvoedopstellingen of Tafelopstelling. Op mijn site meer informatie hierover.
Psychologen en Orthopedagogen Praktijk Dodewaard
Dodewaard
Wilma,Spijker,0488412507,Psychologen en Orthopedagogen Praktijk Dodewaard biedt hulp aan kinderen en jeugdigen tot 18 jaar op het gebied van leer-en gedragsproblematiek. Er wordt diagnostiek en behandeling aangeboden bij leer-en gedragsproblemen, zoals: dyslexie, dyscalculie, aan autisme verwante problematiek, adhd /concentratieproblematiek, agressie regulatieproblemen, angst en dwangstoornissen, onverwerkte /vastgelopen rouw, somatoforme problematiek.  Systeem/gezinsbegeleiding kan worden ingezet als er sprake is van een disfunctionerend gezinssysteem.  Naast kinderen en jongeren tot 18 jaar wordt hulp geboden voor de groep jong volwassenen (18-25 jaar) en volwassenen. Er wordt onderzoek en behandeling aangeboden bij depressieve klachten, angstklachten, aandachtstekortstoornissen, aan autisme verwante stoornissen, somatoforme stoornissen.
Psychologen Praktijk Dooijeweerd
Groessen
Gerke,Dooijeweerd,0316 844644,Bent u op zoek naar goede en passende psychologische hulp in Duiven en omgeving? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Ervaart u problemen of klachten, bij uzelf of uw kind? Ons doel is om een deskundige bijdrage te leveren aan een positieve ontwikkeling bij onze cliënten. Onze intensieve aanpak is erop gericht dat u weer vol vertrouwen en tevreden verder kunt. [kop]Wat kunnen wij u bieden?[/kop] [li]Deskundige begeleiding en behandeling bij hulpvragen van kinderen, jongeren en volwassenen. [li]Ruime ervaring op het gebied van psychologie, orthopedagogie, kinder- & jeugdpsychologie, EMDR en/of traumabehandeling. [li]Grote passie en inzet bij de begeleiding of behandeling. [li]Oplossingsgerichte therapieën die we op een positieve en enthousiaste manier toepassen. [li]Een laagdrempelige en betrokken houding. [li]Goede samenwerking met huisartsen, leerkrachten en hulpverleners. [li]Lichte en eigentijdse spreekruimtes, zodat u zich snel op uw gemak voelt. [/ul] Voor meer informatie bel of mail ons of kijk op de websites. We zien u graag binnenkort bij ons in de Praktijk.
Psychologenpraktijk Arnhem-Zuid e.o.
Arnhem
P.M.,Graaf,026-3811125,Psychologenpraktijk Arnhem-Zuid e.o. is een praktijk voor psychologische en psychotherapeutische behandeling, psychologisch onderzoek, (kinder)haptotherapie en (Family)Mediation. [kop]Doelgroep[/kop] Kinderen, jeugdigen, adolescenten, volwassenen en ouderen [kop]Referentiekader[/kop] Systeemtherapie, cognitieve gedragstherapie, kinder- en jeugdpsychotherapie, (kinder)haptotherapie, seksuologie, EMDR, hypnotherapie, mindfulness, schematherapie, emotionally focused therapy (EFT), Family Mediation [kop]Specialisaties[/kop] Systeemtherapeut (NVRG), (Cognitief) gedragstherapeut (lid & supervisor VGCt), Kinder- en Jeugdpsychotherapeut (lid & supervisor VKJP), Antroposofisch psychotherapeut (NVAP), SPORTPSYCHOLOOG VSPN®, geregistreerd Seksuoloog NVVS, geregistreerd EMDR practitioner (Vereniging EMDR Nederland), kinderen, adolescenten en volwassenen, Hypnotherapeut (Nvvh), Schematherapeut, Mindfulness trainer VVM, Emotionally Focused Therapist (EFT Nederland & ICEEFT), (Family & Arbeid & Organisatie) Mediation NIP en ADR, Mediation First Offenders Er zijn samenwerkingsverbanden met: [ul] [li]de arts-seksuoloog van het Rijnstate ziekenhuis (seksuologische hulpverlening) [li]de Obesitasgroep van Malburgen GEZ (GO)met kinderfysiotherapie, diëtiste, schoolarts, GGD, huisartsen en kinderarts Rijnstate ziekenhuis [li]revalidatiecentra, tandartsen en ziekenhuizen in het kader van systeembegeleiding en nazorg CVA, NAH, pijnbestrijding en angstbehandeling. [li]met juristen & advocaten in het kader van Mediation. [/ul] [kop]Aandachtpunten[/kop] Autisme en ADHD/ADD in relatie tot systemen (gezin, partner-relatie en werk). Zie voor te behandelen problematiek www.psychologenarnhemzuid.nl [kop]Mailverkeer[/kop] I.v.m. de privacywetgeving wordt er in de praktijk uitsluitend gebruik gemaakt van mailen via een beveiligde verbinding (e-Health).
Psychologenpraktijk Bleijenberg-Derks (Psych. Praktijk Bleijenberg-Derks Dieren)
Dieren
W.A.C.,Bleijenberg,0313-416100,Psychologenpraktijk Bleijenberg-Derks bestaat al ruim 25 jaar en heeft vestigingen in Dieren, Eerbeek en Zutphen. Wij bieden Basis en Specialistische GGZ met diagnostiek en behandeling aan bij zowel kinderen en jeugdigen als volwassenen. Onderstaande informatie heeft betrekking op ons aanbod voor kinderen en jeugdigen tot 18 jaar. Binnen ons Jeugdteam zijn 5 K&J psychologen werkzaam: Saskia KleinBaltink, Debby Schoot, Wouter Bleijenberg, Inge Wezendonk en Rosanne Bleijenberg. [kop]Diagnostiek[/kop] Tijdens de intakefase wordt meestal een diagnostisch onderzoek verricht. Dit onderzoek kan bestaan uit klachtinventarisatie, onderzoek naar het sociaal-emotioneel functioneren/de persoonlijkheid, intelligentieonderzoek en/of neuropsychologisch onderzoek. Onze uitgebreide testotheek bevat vragenlijsten (voor zowel het kind als de ouders, maar ook school), intelligentietesten en neuropsychologische testen waarmee onder andere de aandacht/concentratie, planning en cognitieve flexibiliteit onderzocht kunnen worden. Ook is het mogelijk om zowel op school als thuis te observeren. Wij bieden ook de mogelijkheid tot het verrichten van diagnostiek in het kader van het vaststellen van ontwikkelingsstoornissen als ADHD en een Autistische Spectrum Stoornis. [kop]Behandeling[/kop] Wij bieden hulp bij lichte tot matig-ernstige problemen als somberheid/depressie, angst, sociale problemen, hechtingsproblemen, trauma/PTSS, gestagneerde rouw, problemen rond de scheiding, gedragsproblemen, (vermoedens van) een ontwikkelingsstoornis als ADHD of een stoornis in het autistische spectrum en opvoedingsproblemen. De behandeling kan bestaan uit individuele therapie voor het kind en/of ouder-begeleiding/mediatietherapie. Individuele behandeling van kinderen en jeugdigen wordt geboden vanaf ongeveer zes jaar. Ouders worden altijd betrokken bij deze behandeling. Jongere kinderen zullen vaak behandeld worden middels ouderbegeleiding. Vanaf 16 jaar kan er soms ook internettherapie (eHealth) in combinatie met gesprekken worden aangeboden. Wij hebben een breed aanbod aan behandelvormen waaronder Cognitieve Gedragstherapie, EMDR, Sandplaytherapie, spel en ouderbegeleiding/mediatietherapie. [kop]Samenwerking[/kop] Wij werken samen met huisartsen, scholen en andere jeugdzorg-instellingen en Erika Heinen (Theraplay).
Psychologenpraktijk De Wenteling (Velp)
Velp
Lidewij,Meulemeesters,026-3827443,Algemeen Psychologenpraktijk De Wenteling (te Velp en Zevenaar) is een kleinschalige praktijk voor psychologische behandeling en onderzoek (milde-matige problematiek, Behandeling A2, B en C). Het is een plek waar cliënten zich veilig voelen om te werken aan het verminderen van hun klachten. De praktijk wordt gekenmerkt door: • een vriendelijke en persoonlijke benadering • een veilige en kleinschalige omgeving • uitgaan van eigen krachten en gezamenlijk zoeken naar oplossingen • een luisterend oor en inzichtgevende vragen • hulp die wetenschappelijk effectief bewezen is • deskundigheid en gedegen onderzoek • ervaring in de GGZ, de jeugdhulp èn het onderwijs • snelle hulp van een vaste behandelaar Aanbod Wij behandelen kinderen en jongeren (0-18 jaar). Gezamenlijk werken we aan het vinden van oplossingen voor problemen. Hierbij proberen we zoveel mogelijk gebruik te maken van de al aanwezige krachten bij het kind en in het gezin. Psychologenpraktijk De Wenteling is m.n. gespecialiseerd in de behandeling van: angsten en faalangst, (pre-verbaal) trauma, somberheid/depressie, (milde-matige) hechtingsproblemen, gebrek aan zelfvertrouwen, eenzaamheid, extreme verlegenheid, gepest worden/zijn, autisme, ADHD vage lichamelijke klachten (zoals buikpijn, hoofdpijn en vermoeidheid), zindelijkheidsproblemen (zonder medische oorzaak), opvoedingsvragen en omgaan met scheiding, ziekte en dood, Wij hebben ook specifieke expertise in huis voor de behandeling/onderzoek van jonge kinderen (0-6 jaar, Infant Mental Health) De soorten therapieën die daarbij ingezet worden, zijn cognitieve gedragstherapie, EMDR, oplossingsgerichte therapie, ouder-kindbehandeling, Floorplay, Pivotal Response Treatment, speltherapie, Braingame Brian, non-verbale werkvormen, opvoedingsondersteuning en psycho-educatie. Verder kan er ook psychologisch onderzoek gedaan worden naar (non-verbale) intelligentie, ontwikkelingsproblemen, ADHD, autismespectrumstoornissen, depressie, angst en trauma. D.m.v. het onderzoek wordt meer zicht gekregen op het functioneren van het kind, worden sterke en zwakkere kanten in kaart gebracht en worden praktische adviezen voor thuis (en eventueel school) gegeven.
Psychotherapie Praktijk Velp
Velp
Frans Joris,Esmeijer,06-18192555,Psychotherapie Praktijk Velp is een kleine, laagdrempelige praktijk voor psychologische en psychotherapeutische behandeling van kinderen, jeugdigen en jongvolwassenen, zowel uit de wijk en de directe omgeving (Velp, Rozendaal, Arnhem, Presikhaaf) als met specialistische hulpvragen uit de regio. De nadruk ligt op behandeling, maar indien nodig wordt uitgebreide diagnostiek verricht. [kop]Werkwijze[/kop] Er wordt veel in het werk gesteld om tastbare resultaten te boeken. Daartoe worden vragenlijsten en bewezen effectieve behandelmethoden ingezet zoals cognitieve gedragstherapie en EMDR, maar ook psychotherapie, visualisatie- en mindfulness technieken. De behandelaar sluit zoveel mogelijk aan bij de persoon van de hulpvrager, diens sterke kanten en diens context. Er wordt samengewerkt met collega's en ketenpartners. Specifieke expertisegebieden zijn angst, trauma en hechting, inclusief pleegzorg- adoptieproblematiek en levensloopproblematiek. Daarnaast is er veel ervaring met cliënten met ontwikkelingsstoornissen en/of lichte verstandelijke beperkingen. [kop]Samenwerking[/kop] Er zijn goede contacten met huisartsen en gezondheidscentra in de buurt en met een aantal psychiaters. Ik werk samen met de Sterrenberg, met Studio Eigenheid, met Speelruimte Speltherapie in Arnhem- Oost en Therapeuticum Aquamarijn in Klarendal. Er zijn contracten met de meeste zorgverzekeraars voor gespecialiseerde (2de lijn) en generalistische basis GGZ- (1e lijn) behandelingen.
Speelruimte Speltherapie & Spelbegeleiding
Arnhem
Speelruimte,Speltherapie ,0647177574,[b]Geregistreerd op de SRVB: Register vaktherapeutisch beroepen. Speltherapie[/b]: psychotherapie via spel, voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Cliënt-centered therapy en Beeldcommunicatie vormen uitgangspunt voor Speltherapie. Centraal staat dat het kind zichzelf kan zijn, en zich veilig voelt om zijn eigenheid weer te ervaren. De therapeut werkt empathisch en responsief, zodat het kind de gelegenheid krijgt om een nieuw gedrag te oefenen in een veilige situatie.  Zo kan de therapeut zien wat het kind bezighoudt en het kind helpen zijn emoties uit te spelen, te beleven en te verwerken. Het kind heeft veel vrijheid om met allerlei expressie materiaal en speelgoed te spelen. De therapeut volgt het kind in zijn spel, brengt onder woorden wat er gebeurt in het spel en/of speelt mee. Naast Speltherapie, Spelbegeleiding en Ouderbegeleiding in Praktijk Speelruimte bied ik Ambulante Zorg aan op school, de opvang of in de thuissituatie. [kop]Effect[/kop] De door de cliënt opgedane ervaringen in speltherapie leiden tot: [ul] [li]Herstel en verbetering van sociaal/emotionele klachten [li]Herstel en verbetering van gestagneerde sociaal/emotionele vroeg- ontwikkeling. [li]Verbetering van gedragsproblematiek [li]Herstel en verbetering van gezinsrelaties [/ul] [kop]Voor welke klachten en stoornissen wordt speltherapie ingezet?[/kop] Verstoringen in de sociaal emotionele ontwikkeling en gedragsproblemen i.v.m. echtscheiding, verlies, rouw of traumatische ervaringen, adoptie of ziekenhuisopname. Emotionele problemen, slaap problemen, angststoornissen, depressieve klachten. Voor kinderen met lichte autistische stoornissen en lichte verstandelijke beperkingen werkt speltherapie ook. Als deze kinderen niet tot spelen komen wordt spelbegeleiding gegeven door de speltherapeut.
studio-Eigenheid | praktijk voor psychologische en (ortho)pedagogische ondersteuning
Rozendaal
Sabine,Gobardhan,06-51864216,studio-Eigenheid is een kleinschalige praktijk waar de eigenheid van je kind, van jou als ouder en de verbinding in jullie gezin centraal staat. Theraplay® en/of Gezinstherapie wordt ingezet voor de behandeling van hechtingsproblemen, een gering basisvertrouwen en gezinsproblemen. Een gebrek aan zelfvertrouwen, angsten, somberheid of gedragsproblemen bij kinderen kan veroorzaakt worden door een gering basisvertrouwen of (milde-matige) hechtingsproblematiek. Theraplay is een krachtige interventie waarbij de natuurlijke band tussen ouder en kind wordt ingezet en indien nodig wordt versterkt. Gezinnen kunnen door verschillende omstandigheden vastlopen. Met Gezinstherapie onderzoekt studio-Eigenheid samen met jou en je gezin wat jullie nodig hebben om begrip te voelen voor elkaars behoeften en grenzen. Er ontstaat ruimte voor oplossingen en omdat de verandering samen wordt gedragen, treedt er spoedig herstel op.
Suzanne Aarts, Praktijk voor Integratieve Kindertherapie en Ouderbegeleiding (Gezondheidscentrum Onder de Linden )
Arnhem
Suzanne,Aarts,0619999565,Praktijk voor Integratieve Kindertherapie en Ouderbegeleiding
Taalhulp Arnhem
Arnhem
Annet,Homburg,035 6283802,(Stichting) Taalhulp Arnhem is een kleinschalige praktijk die gespecialiseerd is in onderzoek en behandeling van lees- en spellingproblemen (dyslexie) bij kinderen en volwassenen. Bij Stichting Taalhulp kunnen ouders en kinderen voor zowel vergoede als niet vergoede diagnostiek en behandeling terecht. [kop]Aanbod[/kop] Dyslexie-onderzoek voor kinderen vanaf 7 jaar, adolescenten en volwassenen. Bij (Stichting) Taalhulp Arnhem wordt onderzoek gedaan naar dyslexie en lees- en spellingproblemen. Dit onderzoek geeft inzicht in de lees- en spellingproblematiek en de onderliggende cognitief dyslexie typerende factoren. Bij het onderzoek wordt inzicht verkregen in de denkstrategieën die gebruikt worden om lees- en spellingregels toe te passen. De analyse van de resultaten en denkstappen levert een concreet handelingsplan op. [kop]Behandeling[/kop] De behandeling van dyslexie wordt uitgevoerd met behulp van de F&L-methode(R). Deze heldere en logische methode kent een zorgvuldige opbouw in modules. In de beginfase leert de cliënt zich expliciet te richten op de klankstructuur van woorden. Wanneer dit goed gaat, worden de spellingregels één voor één aangeboden. De modules hebben een cumulatief karakter: iedere nieuwe module bouwt voort op de voorgaande. Kennis die eerder is aangeboden komt in iedere module weer terug en wordt steeds herhaald. Aan het eind van de behandeling beschikt de cliënt over een logisch geheel van regels en inzicht in de taalstructuur. Voor het ordenen en onthouden van informatie wordt gebruik gemaakt van mind maptechnieken. Bij basisschoolleerlingen en scholieren wordt altijd samengewerkt met de school. Er is afstemming tussen de school en behandelaar van Stichting Taalhulp over de aanpak en de werkwijze. Resultaten van de behandeling worden regelmatig schriftelijk aan ouders en school gerapporteerd middels een schriftelijk verslag.
ZieMij Arnhem (ZieMij Arnhem)
Arnhem
Charlotte,Bohncke,06-43461573,ZieMij komt in actie voor kinderen en jongeren die problemen ondervinden op het gebied van sociaal en emotioneel functioneren. Het belangrijkste doel van ZieMij is dat kinderen en jongeren hun eigen krachten leren ontdekken en benutten, zodat problemen afnemen en zij in staat worden gesteld om een gelukkiger leven te leiden. ZieMij bereikt deze doelstelling middels een ervaringsgerichte werkwijze. Niet alleen het praten, maar het doen en ervaren staat centraal. ZieMij heeft ervaring in het aanbieden van begeleiding, training en psychomotorische therapie. Het uitgangspunt van onze dienstverlening is dat wij vraaggericht te werk gaan. Door onze hulp laagdrempelig en in de vertrouwde omgeving te organiseren, zijn wij in staat om snel aan te sluiten bij de al aanwezige vormen van hulp (gezin, school, buurtteam, POH-GGZ). Ons aanbod kan zowel individueel als aan groepen worden aangeboden In overleg kan er vervolgens worden gekozen voor begeleiding, training of psychomotorische therapie (PMT). PMT is er voor kinderen en jongeren die om welke reden dan ook vastlopen in het dagelijks leven. Bij de PMT leren zij meer over zichzelf. Ze ontdekken hoe ze beter kunnen omgaan met hun probleem. Niet alleen door te praten, maar vooral door veel te [/b]doen[/b] en te [b]ervaren[/b]. Op die wijze worden sociale en emotionele vaardigheden ontwikkeld en versterkt, zodat kinderen en jongeren weer zelfstandig verder kunnen. [kop]Resultaten[/kop] Veel voorkomende veranderingen en resultaten die wij met onze doelgroep bereiken zijn een toename van inzicht, acceptatie, (zelf)vertrouwen, weerbaarheid en zelfbeheersing. Dit uit zich bijvoorbeeld in een betere samenwerking en afstemming met groepsgenoten of ouders.
ZieMij Elst
Elst
Jolanda,Roozenboom-Putman,06 43004205,ZieMij Elst is een zorgaanbieder die zich richt op kinderen, jongeren, hun ouders en volwassenen. ZieMij Elst biedt Psychomotorische therapie (PMT). Het belangrijkste doel van ZieMij Elst is dat kinderen, jongeren en volwassenen hun eigen krachten leren ontdekken en benutten, zodat problemen afnemen en zij in staat worden gesteld om een gelukkiger leven te leiden. ZieMij Elst bereikt deze doelstelling middels een ervaringsgerichte werkwijze: Psychomotorische therapie (PMT). Het uitgangspunt van ZieMij Elst is dat de cliënten zich gerespecteerd en gezien voelen. Begrip en waardering zijn voor ons dé voorwaarden in onze werkrelaties. Met deze kernwaarden geloven wij dat we onze cliënten sterker maken en aanzetten tot het veranderen van gedrag dat als problematisch wordt ervaren. Binnen ZieMij Elst wordt er vraaggericht te werk gaan. Dat betekent dat ons aanbod is afgestemd op de specifieke hulpvraag van kinderen, jongeren en volwassenen. Door onze interventies laagdrempelig en in de vertrouwde omgeving te organiseren, zijn we in staat om snel aan te sluiten bij de al aanwezige vormen van hulp (gezin, school, buurtteam, POH-GGZ).
Kinder- en Jeugdpraktijken Regio Arnhem